Σάββατο 23 Ιανουάριος 2021

Περιπέτειες στο νησί (Ευαγγελία Ρουμελιώτου-Δαρσινού)

Γράφτηκε από  Ευαγγελία Ρουμελιώτου-Δαρσινού
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από 12 ετών. Το βιβλίο της Ευαγγελίας Ρουμελιώτη-Δαρσινού κατέχει το Α' βραβείο Νεανικού Διηγήματος από το 'Καφενείο των Ιδεών.'

Μέχρι να φύγουν οι φίλου του θείου έπιασε βροχή. Μόλις που πρόλαβε να μαζέψει λίγα λουλούδια κάπαρης και λίγα κλαδιά βουκαμβίλιας και να τα βάζει στο βάζο, στη μέση του τραπεζιού. Μαζευτήκαμε όλοι στο τραπέζι και κοιτούσαμε αμήχανοι. Αντί για αρνάκι, τρώμε κοτόπουλο βραστό, μισοψημένες μπριζόλες και τσουγκρίζουμε με ζωγραφιστά αυγά, κίτρινα, μπλε και καραβάκια και λουλούδια. Όσο για λαμπρή πασχαλιάτικη μέρα, ούτε ίχνος. Είχαμε μια βροχερή χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα να μας πλακώνει. Όμως, είμαστε όλοι μαζί χαρούμενοι, μονιασμένοι κι ήρθαμε να κάνουμε Πάσχα στο νησί συντροφιά με τον θείο. Γι' αυτό του κάναμε την έκπληξη. "Ας ανάψουμε τις λαμπάδες με τις ροζ κορδέλες που δεν προλάβαμε να κάψουμε πολύ..." λέει η μαμά. Ανάβουμε και τις λαμπάδες κι είναι όλα πολύ πρωτότυπα. "Έχουμε κοτόπουλο, μισοψημένες μπριζόλες, τα ωραιότερα πασχαλινά αυγά τέχνης... Πείτε μου, έχετε κάνει πιο όμορφο Πάσχα;" λέει ο θείος και σηκώνει ψηλά το ποτήρι του."Χρόνια πολλά, με υγεία και να είμαστε πάντα όλοι μαζί, συντροφικά". Κάνει πρόποση ο θείος. Τικ-τακ πέφτουν γλυκά και ρυθμικά οι σταγόνες της βροχής πάνω στο μεταλλικό φαράσι."Ας ελπίσουμε να βρούμε καράβι να γυρίσουμε", μουρμουρίζει η αδελφή μου, αλλά όλοι κάναμε πως δεν ακούσαμε...

Ευαγγελία Ρουμελιώτου-Δαρσινού

Βεργίνα, 2010

Σελ. 55    ISBN 960-9523-01-1  ISBN 978-960-9523-01-1

Διαβάστηκε 2180 φορές
7,96 €
Τιμή πώλησης 7,96 €
ποσότητα φόρου 0,45 €
Name Περιπέτειες στο νησί (Ευαγγελία Ρουμελιώτου-Δαρσινού)
SKU 9789609523011
Weight 0.1060 KG

βοηθήματα

Μαθαίνω Γραμματική Δ2 δημοτικού

Το πρώτο τεύχος του βοηθήματος για τη Δ', Ε' και ΣΤ' δημοτικού. Σχεδιασμένο να βοηθά τους μαθητές να αφομοιώνουν τα γραμματικά φαινόμενα.

Μαθαίνω Γραμματική Δ1δημοτικού

Το πρώτο τεύχος του βοηθήματος για την Δ', Ε' και ΣΤ' δημοτικού. Σχεδιασμένο να βοηθά τους μαθητές να αφομοιώνουν τα γραμματικά φαινόμενα.

Μαθαίνω Γραμματική Γ2 δημοτικού

Το δεύτερο τεύχος του βοηθήματος της Γ'δημοτικού. Σχεδιασμένο να βοηθά τους μαθητές να αφομοιώνουν τα γραμματικά φαινόμενα.

ξένες γλώσσες

Μέθοδος Γερμανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Γερμανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Γερμανικά στο σπίτι σας.

Μέθοδος Ισπανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Ισπανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Ισπανικά στο σπίτι σας.

Μέθοδος Ιταλικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Ιταλικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Ιταλικά στο σπίτι σας.

θέατρο

Ψηφίδες ΙΙ - Κριτικά Δοκίμια Θεάτρου(Νίκος Μπατσικανής)

Ψηφίδες ΙΙ - Κριτικά Δοκίμια Θεάτρου(Νίκος Μπατσικανής)

Το βιβλίο "Ψηφίδες ΙΙ" του Νίκου Μπατσικανή, τακτικού μέλους της "Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών" συμμετέχει στα βραβεία PUBLIC...

Η κρίση θέλει τερτίπι (κι ο φεσφεσές να μας λείπει!) Άννα Τα…

Η κρίση θέλει τερτίπι (κι ο φεσφεσές να μας λείπει!) Άννα Τακάκη-Μαρκάκη

Μια ιστορία ζωής, αυτοσαρκασμού και ευτράπελων γεγονότων, εν μέσω της οικονομικής δυσχέρειας της πατρίδας μας, εκτυλίσσεται σε κάποιο χωριό της ανατολικής Κρήτης. 

Ο άγνωστος του τρένου

Ο άγνωστος του τρένου

«Ο Άγνωστος του τρένου» της Κωνσταντίνας Δούκα

πραγματεύεται με ευαισθησία και εμβάθυνση στους χαρα-

κτήρες ένα καυτό θέμα, παρμένο ακριβώς από τη ζωή, τη

μοναξιά και τον ψυχισμό του σύγχρονου ανθρώπου.


You are now being logged in using your Facebook credentials