Τρίτη 20 Νοέμβριος 2018

Η κρίση θέλει τερτίπι κι ο φεσφεσές να μας λείπει!(Άννα Τακάκη-Μαρκάκη)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια ιστορία ζωής, αυτοσαρκασμού και ευτράπελων γεγονότων, εν μέσω της οικονομικής δυσχέρειας της πατρίδας μας, εκτυλίσσεται σε κάποιο χωριό της ανατολικής Κρήτης. 

Βεργίνα, Ιούλιος 2018

Σχ.14Χ 21
ΣΕΛ:102
ISBN:
978-618-5215-64-4

Τιμή € 10,00

Το θεατρικό κείμενο της Άννας Τακάκη αναπτύσσεται σε τέσσερες πράξεις και δώδεκα εικόνες με ωραίους διαλόγους και ευφυή ευρήματα, δημιουργώντας κωμικά αλλά και συγκινητικά επεισόδια, σφιχτά και καλοδουλεμένα, κάνοντας την ανάγνωση απολαυστική και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Οι δράσεις του έργου αναπτύσσονται, εν μέσω της οικονομικής δυσχέρειας της πατρίδας μας, σε κάποιο χωριό της Ανατολικής Κρήτης στο σπίτι της οικογένειας, στο καφενείο του χωριού, στο αμπέλι και στο καζάνι, περιγράφουν τους τόπους, τις γεωργικές και ψυχαγωγικές ασχολίες των κατοίκων του χωριού, τις διατροφικές και οινολογικές προτιμήσεις τους, που εμφανίζονται σε διάφορες σκηνές και μιλούν την ντοπιολαλιά.

Για τους κατοίκους του χωριού μοιάζει η κρίση να υπάρχει μόνο στις Ειδήσεις αφού εδώ οι άνθρωποι έχουν όλα τα καλά που δίνει απλόχερα η αγροτική ζωή, η μάνα γη, που ακόμα και σήμερα την καλλιεργούν με σεβασμό και αγάπη.

Αυτό αντιλαμβάνονται και τα ξενιτεμένα μέλη της οικογένειας που, ο καθένας για τους  δικούς του λόγους, επιστρέφουν στο χωριό, προσωρινά στην αρχή, φέρνοντας μάλιστα μαζί τους και φιλοξενούμενους για οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές.

Εδώ αρχίζουν οι συγκρούσεις, αλλά και οι ανατροπές, αφού καθένας προσπαθεί να ωφεληθεί ατομικά από την αποταμίευση και την καλή οικονομική κατάσταση της οικογένειας, με τη μάνα κυρίαρχη μορφή, που προσπαθεί να τους ορμηνέψει, να τους ικανοποιήσει όλους, πράγμα δύσκολο αφού οι αστικές συνήθειες και η εύκολη θεωρητικά ζωή δεν τους αφήνει να αντιληφθούν τίποτα περισσότερο από το στενό συμφέρον τους και μάλιστα με μια λανθασμένη αντίληψη. Τα μαθήματά τους θα πάρουν από τη φύση και την ίδια τη ζωή στο χωριό που θα δώσει και τη λύση της υπόθεσης.

Μια ξεκαρδιστική κωμικοτραγική ιστορία που δύσκολα  ξεχνιέται.

(αποσπάσματα από τον πρόλογο του Μιχάλη Γιαννακάκη, σκηνοθέτη)

Διαβάστηκε 216 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο άγνωστος του τρένου

λογοτεχνία

Αναμνήσεις από τον πόλεμο και άλλες…(Ελένη Παπαδοπούλου-Γκέρ…

Αναμνήσεις από τον πόλεμο και άλλες…(Ελένη Παπαδοπούλου-Γκέρτσου)

 

Στόχος, να μάθουν τα εγγόνια μου για τον πόλεμο, τον Δεύτερο Παγκόσμιο, και την Κατοχή, μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού, όπως τον έζησε και...

Φωτοσκιάσεις-Μιχάλη Μάσκα

Φωτοσκιάσεις-Μιχάλη Μάσκα

Μια συλλογή εννέα διηγημάτων που οι ιστορίες κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και ονειροφαντασίας. Με χαρακτηριστικό έντονο το στοιχείο του πραγματικού και μεταφυσικού κόσμου.

Θα μείνω για πάντα εκείνο το τετράχρονο αγόρι (Η σφαγή του Δ…

Θα μείνω για πάντα εκείνο το τετράχρονο αγόρι (Η σφαγή του Διστόμου από τα Ες Ες και ο αγώνας του Αργύρη Σφουντούρη για δικαιοσύνη.(Πάτρικ Ζάιμπελ)

Μία συναρπαστική, συγκινητική και πολιτική βιογραφία που παραμένει πολύ επίκαιρη στα πλαίσια των σημερινών γερμανο-ελληνικών σχέσεων.

ξένες γλώσσες

Μέθοδος Γερμανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Γερμανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Γερμανικά στο σπίτι σας.

Μέθοδος Ισπανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Ισπανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Ισπανικά στο σπίτι σας.

Μέθοδος Ιταλικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Ιταλικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Ιταλικά στο σπίτι σας.


You are now being logged in using your Facebook credentials