Σάββατο 30 Μάιος 2020

Διέξοδος στο αδιέξοδο

Γράφτηκε από  Γιώργος Ι. Μποτής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα πρωτότυπο, έμμετρο, θεατρικό έργο κοινωνικού και θρησκευτικού προβληματισμού, πλαισιωμένο με θαυμάσια λυρικά τραγούδια Αγάπης και Στοχασμού.

Καυτά ερωτήματα αναλύονται. Τι είναι Θεός; Ποια είναι η ουσία Του; Είναι ορατός; Τι είναι θρησκεία; Γιατί είναι πολλές; Υπάρχουν και πολλοί Θεοί; Τι είμαστε και που πάμε; Το μυστήριο της ύπαρξης του ανθρώπου και της αγωνιώδους αδιέξοδης πορείας του, παλεύοντας ανάμεσα σ΄έναν ψεύτικο κόσμο φθοράς και διαφθοράς, απάνθρωπης εκμετάλλευσης και θεοποίησης του προσωπικού συμφέροντος, σ’ έναν αδυσώπητο εσμό σήψης και ωχαδερφισμού, που δυστυχώς υποθάλπτεται προκλητικά από την αναξιότητα της Πολιτικής και Θρησκευτικής ηγεσίας. Μετά τους διαλόγους των ηρώων του έργου, που κυριαρχούν  οι σκέψεις του Ιερού Αυγουστίνου και του υψιπετούς φιλοσόφου Γκαίτε, τα ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους, τη μοναδική διέξοδο, στην έννοια μίας μόνον λέξης: Της Αγάπης. Μιας Αγάπης πηγαίας, αφτιασίδωτης και αληθινής, όπως την οραματίστηκε η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, την αποκάλυψε η Γραφή και την ενστερνίστηκε βιωματικά η Χριστιανική Πίστη.

Βεργίνα, 2012

Σελ. 121,     ISBN 960-9523-29-5  ISBN 978-960-9523-29-5

Διαβάστηκε 1857 φορές
9,95 €
Τιμή πώλησης 9,95 €
ποσότητα φόρου 0,56 €
Name Διέξοδος στο αδιέξοδο
SKU 9789609523295
Weight 0.2630 KG
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σκοτάδι και φως Ο ηθοποιός »

λογοτεχνία

Το εργαστήριο της οδού Πανόρμου

Το εργαστήριο της οδού Πανόρμου

Όταν ο μοιραίος έρωτας  εισβάλλει  στην καρδιά της Νεφέλης,  η σύγκρουση μάνας και κόρης γίνεται αναπόφευκτη.

Πετροβολώντας τους τρούλους του Ιμαρέτ (Γιώργος Γιουρτσόγλου…

Πετροβολώντας τους τρούλους του Ιμαρέτ (Γιώργος Γιουρτσόγλου)

Τρεις παιδικοί φίλοι. Τρία αγόρια με διαφορετικούς χαρακτήρες και καταβολές. Τρεις παράλληλες ζωές! Ο καθένας διαγράφει την πορεία του, πιο κοντά ή πιο μακριά από εκεί που...

Κόρη της μοίρας-Η γιαγιά η Μηνού(Κοσμάς Μεγαλοκονόμος)

Κόρη της μοίρας-Η γιαγιά η Μηνού(Κοσμάς Μεγαλοκονόμος)

 Ξημερώματα του Ευαγγελισμού του 1857, ένα κρητικό καΐκι αγκυροβολεί στο απόμερο ακρογιάλι της «Κακιάς Λαγκάδας» των Κυθήρων. Ο καπετάνιος, που έχει μαζί του και τη...

ξένες γλώσσες

Μέθοδος Γερμανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Γερμανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Γερμανικά στο σπίτι σας.

Μέθοδος Ισπανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Ισπανικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Ισπανικά στο σπίτι σας.

Μέθοδος Ιταλικών Set 2 Βιβλία 4cds

Μέθοδος Ιταλικών Set 2 Βιβλία 4cds

Το νέο οπτικοακουστικό σύστημα εκπαίδευσης, που σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα και κυρίως σωστά Ιταλικά στο σπίτι σας.


You are now being logged in using your Facebook credentials