Πέμπτη 6 Αύγουστος 2020

Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών και εργάζεται στον τομέα της υγείας.

  H μεγάλη της αγάπη για τη γραφή ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όπου μικρές ιστορίες της δημοσιεύονται σε περιοδικά της δεκαετίας του ’90.

  Ποιήματα και παραμύθια της έχουν τιμηθεί με πρώτα και δεύτερα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ζωγράφοι έχουν εμπνευστεί από τα ποιήματά της και έχουν δημιουργήσει πίνακες με θέμα τη γραφή της, ενώ δυο τραγούδια της έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικό Ξε-νοφώντα Τσίτο και παρουσιαστεί σε μουσικοποιητικές βραδιές.

  Δημοσιεύει στα λογοτεχνικά περιοδικά: Πνευματική Ζωή, Νέα Αριάδνη, Πνοές Λόγου και Τέχνης και Κελαινώ, ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ανθολογίες, λευκώματα και ημερολόγια με ποιήματα ή διηγήματά της. Παραμύθια της έχουν δραματοποιηθεί και έχουν παρουσιαστεί σε παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια ξένων γλωσσών. 

 Το 2016 βραβεύτηκε από τον όμιλο Ξάστερον με το βραβείο Φέρελπις Ποιήτρια της Χρονιάς.

  Κριτική για την ποίησή της έχουν γράψει οι κύριοι, Μιχάλης Σταφυλάς (πεζογράφος, εκδότης του περιοδικού Πνευματική Ζωή), Κώστας Καρούσος (πρόεδρος της ΕΕΛ), Καίτη Λειβαδά (εκδότρια του περιοδικού Νέα Αριάδνη), Λάσκαρης Ζαράρης (ποιητής, συγγραφέας) και άλλοι καταξιωμένοι λογοτέχνες.

  Δημοσιεύσεις της εκτός από τα περιοδικά θα βρείτε στη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/stavroula.papadimitriou.5 και στο blog της ~λογισμών αραξοβόλι~ http://stdekouloupapadimitriou.blogspot.gr/

Διαβάστηκε 322 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δημήτρης Κορίζης Ευάγγελος Χρ. Καρράς »

πρόσφατες εκδόσεις

ΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ (ΒΟΥΝΕΣΙ) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ (Αγα…

ΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ (ΒΟΥΝΕΣΙ) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ (Αγαπητός-Κυρίτσης Δημήτρης)

Στο βιβλίο αυτό περιέχονται άγνωστα ντοκουμέντα της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου στο Μορφοβούνι (Βουνέσι) Καρδίτσας και αδημοσίευτες μαρτυρίες αγωνιστών που πήραν... Read more

Συντροφιά με τη Λητώ Κατακουζηνού (Έφη Κατοίκου-Τόλια)

Συντροφιά με τη Λητώ Κατακουζηνού (Έφη Κατοίκου-Τόλια)

Η ζωή της Λητώς Κατακουζηνού μέσα από τα μάτια της γραμματέως της, Έφης Κατοίκου-Τόλια.

Read more

ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Αρετή Γουργιώτου, Φυκόεσσα)

ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Αρετή Γουργιώτου, Φυκόεσσα)

                       ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ

Αυτό θα είναι το φυλαχτάρι σου, Αρετούλα,

μου είπε η Γιαγιά μου, με το... Read more


You are now being logged in using your Facebook credentials