Τρίτη 25 Φεβρουάριος 2020

Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών και εργάζεται στον τομέα της υγείας.

  H μεγάλη της αγάπη για τη γραφή ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όπου μικρές ιστορίες της δημοσιεύονται σε περιοδικά της δεκαετίας του ’90.

  Ποιήματα και παραμύθια της έχουν τιμηθεί με πρώτα και δεύτερα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ζωγράφοι έχουν εμπνευστεί από τα ποιήματά της και έχουν δημιουργήσει πίνακες με θέμα τη γραφή της, ενώ δυο τραγούδια της έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικό Ξε-νοφώντα Τσίτο και παρουσιαστεί σε μουσικοποιητικές βραδιές.

  Δημοσιεύει στα λογοτεχνικά περιοδικά: Πνευματική Ζωή, Νέα Αριάδνη, Πνοές Λόγου και Τέχνης και Κελαινώ, ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ανθολογίες, λευκώματα και ημερολόγια με ποιήματα ή διηγήματά της. Παραμύθια της έχουν δραματοποιηθεί και έχουν παρουσιαστεί σε παιδικούς σταθμούς και φροντιστήρια ξένων γλωσσών. 

 Το 2016 βραβεύτηκε από τον όμιλο Ξάστερον με το βραβείο Φέρελπις Ποιήτρια της Χρονιάς.

  Κριτική για την ποίησή της έχουν γράψει οι κύριοι, Μιχάλης Σταφυλάς (πεζογράφος, εκδότης του περιοδικού Πνευματική Ζωή), Κώστας Καρούσος (πρόεδρος της ΕΕΛ), Καίτη Λειβαδά (εκδότρια του περιοδικού Νέα Αριάδνη), Λάσκαρης Ζαράρης (ποιητής, συγγραφέας) και άλλοι καταξιωμένοι λογοτέχνες.

  Δημοσιεύσεις της εκτός από τα περιοδικά θα βρείτε στη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/stavroula.papadimitriou.5 και στο blog της ~λογισμών αραξοβόλι~ http://stdekouloupapadimitriou.blogspot.gr/

Διαβάστηκε 212 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δημήτρης Κορίζης Ευάγγελος Χρ. Καρράς »

πρόσφατες εκδόσεις

ΔΙΑ ΒΡΑΧΕΩΝ (106 Χαϊκού) - Πόπη Μπαλαμώτη - Σπιτά

ΔΙΑ ΒΡΑΧΕΩΝ (106 Χαϊκού) - Πόπη Μπαλαμώτη - Σπιτά

Πόπη Μπαλαμώτη - Σπιτά - Ποίηση - 106 Χαϊκού

 

Read more

Τσάρος Νικόλαος ο Β’(μια παραγνωρισμένη προσωπικότης)(Βενιαμ…

Τσάρος Νικόλαος ο Β’(μια παραγνωρισμένη προσωπικότης)(Βενιαμίν Ζουκώφ)

Ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της δυναστείας των Ρομανώφ ήταν ο τελευταίος ευλαβής Ορθόδοξος αυτοκράτωρ, συνεχιστής μιας αντιστοίχου Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, παραγνωρισμένος δε, και λανθασμένα θεωρούμενος ως... Read more


You are now being logged in using your Facebook credentials