Μια προσωπική εξομολόγηση για την «τυραννία της ποίησης» είναι το Δασύτονο Άγος, αδιάλειπτη, εναγώνια «ανάβαση στο όρος Βεντού», για ν’ αγναντέψει από απόσταση το τοπίο της ποίησης και να αναμετρηθεί «η ταπεινότητά της» μαζί του: «Ανεβαίνω κουβαλώντας τόνους υλικό / και μόλις φτάνω στην κορφή / ή θα λείπει ο Σταυρός ή θα τον φοβάμαι»
Τραγούδι φυλακτό
Θάρθω κάτω απ' το σπίτι σου να τραγουδήσω.
Δεν πειράζει τι τραγούδι θα πω
κι ας είναι ο ρυθμός ατίθασος
Κι ας είναι νότες λάθος και τα λόγια μισοξεχασμένα.
Με θάρρος θα πλησιάσω κάτω απ' το σπίτι σου
μόνο να τραγουδήσω
κι ας είναι η πόρτα σου κλειστή
και τα παράθυρα σφραγισμένα.
Ένα τραγούδι μισοξεχασμένο θα πω.
Ένα τραγούδι φυλακτό.
Ποίηση, Ελένη Παρασκευά
Προλογίζει ο καθ. Γ. Ζώρας
Σχεδιασμός Εξωφύλλου, Νίκος Κυρίτσης
Είναι η πραγματική ιστορία και το οδοιπορικό της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας – μέσα, αλλά και πέρα από τα σύνορα της ρωσικής γης – , που αφορά τον περίπλου αλλά και τις διασπάσεις εκ μέρους κάποιων μερίδων του –γνήσιου και μη– ορθοδόξου ρωσικού κλήρου.
Στην ποίησή της Καίτης Μανωλοπούλου έβρισκα πάντα τον αγώνα ενός αθεράπευτα ρομαντικού ατόμου που πάσκιζε να πλατύνει τους ορίζοντες της αγάπης και να φωτίσει τις αόρατες γωνιές της μοναξιάς. Τα παγκόσμια γεγονότα που έζησε λες και συνέβαιναν στη γειτονιά της δυνάμωσαν το πείσμα της για ένα καλύτερο αύριο. Πολυταξιδεμένη και με έντονη αίσθηση της αξίας της ζωής, μάζεψε στους στίχους της την πεμπτουσία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Λούης Περεντός, ποιητής
Η Πουλχερία (Ρίτα) Ζαβολέα-Μελισσείδου σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση (διετέλεσε επί διετία τιμητικά υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών). Συνεργαζόμενη με τον κ. Ιωάννη Α. Μελισσείδη, Δρα Νομικής, απέδωσε στη Νέα Ελληνική τα βιβλία "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Πολιορκία και Άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως" (G.Schlumberger), Εκδ. Βεργίνα 1997-2002, και το "Χρονικό της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης" (Εάλω Η Πόλις, Γ.Φραντζή, Ι.Α.Μελισσείδη κ.λ.π. Εκδ. Βεργίνα 1998-2004 ). Μαζί με τον Ιωάννη Α. Μελισσείδη εκπόνησε την ιστορική μελέτη "Νικηφόρος Φωκάς (Ελ Νικφούρ)". Η συγγραφή της εν λόγω μελέτης ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1999 στην Αθήνα, και εκδόθηκε από τις Εκδ. Βεργίνα το 2001 (1η έκδοση), το 2007 (2η έκδοση) και το 2009 (3η έκδοση).
... βιογραφείται η πορεία της οικογένειάς μου, μέσα από τη Μικρασιατική καταστροφή ,αρχίζοντας από τον προπάππου Κώστα και την προγιαγιά Λέγκω, η οποία ήταν η πηγή της γνωριμίας μου με τα γεγονότα που η οικογένειά μου αντιμετώπισε ύστερα από τον ξεριζωμό της από το Ουσάκ.
Θέλησα να θίξω τις σχέσεις των ζευγαριών στο γάμο στη σημερινή κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαζί αλλά και ο καθένας μόνος του.
Μια προσωπική εξομολόγηση για την «τυραννία της ποίησης» είναι το Δασύτονο Άγος, αδιάλειπτη, εναγώνια «ανάβαση στο όρος Βεντού», για ν’ αγναντέψει από απόσταση το τοπίο... Read more
Είναι η πραγματική ιστορία και το οδοιπορικό της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας – μέσα, αλλά και πέρα από τα σύνορα της ρωσικής γης – , που... Read more
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 επισκέπτες και κανένα μέλος